ESKİŞEHİR AĞIZ,DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ

ESKİŞEHİR AĞIZ,DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ
ESKİŞEHİR DİŞ

Doğru teşhis ve tedavi planlamasının yapılabilmesi için en önemli ve ilk basamak oral diagnoz yani teşhis basamağıdır.

 

Oral Diagnoz ve Radyoloji” bölümünde; ağız içinin muayenesi ve röntgenler aracılığı ile detaylı incelemeler sonrasında teşhis koyulur. Ağız içi rahatsızlıklarının nedeninin tespit edilmesinin yanı sıra ileride ortaya çıkabilecek hastalıklar için de ön teşhis işlemleri gerçekleştirilir. Erken teşhis ve koruyucu, önleyici tedaviler ile sorunların en aza indirgenmesi amaçlanır.

 

Radyoloji

 

Ağız içi görüntüleme sistemleri özellikle sert dokulara sahip olan çene kemiği ve diş rahatsızlıklarının teşhis ve tedavilerini kolaylaştırmakta ve hekimlere yardımcı olmaktadır. Son teknolojik gelişmelerle birlikte en sık kullanılan ağız içi görüntüleme sistemleri; ağız içi kamera, panoramik röntgen ve periapikal röntgendir.


Ağız İçi Kamera

 

Ağız içi muayenede kullanılan kamera ile; diş çürüklerinden, dolgulara, köprü ve kuronlara kadar tüm dişler detaylı olarak hasta ve hekim tarafından görülebilmektedir. 
Hasta ve hekimin ekran aracılığı ile gördüğü sistem sayesinde dişler tüm detayları ile incelenerek teşhis ve tedavi yapılmaktadır.


Panoramik Röntgen

 

Panoramik röntgen ile dişlerin tamamının görüntülenmesi sağlanır. Röntgende filmi ağzın dışına yerleştirilerek çekim gerçekleşir ve dişler ile çevre dokularla beraber tüm üst-alt çene ve çene eklemlerinin incelenmesi sağlanır. İmplantlar, gömülü dişler, kistler, v.b. işlemlerin uygulanabilmesi amacıyla kullanılan bir görüntüleme yöntemidir.



Periapikal Röntgen

 

Periapikal röntgen, panoramik röntgenlerde teşhis edilen, ileri ve detaylı görüntüleme gerektiren ağız içi rahatsızlıklar için kullanılan görüntüleme yöntemidir. Birbirine yakın olan dişler ve bu dişlerin kemik dokularının görüntülendiği ağız içi görüntüleme sistemidir.

 Diş hekimliğinde kullanılan radyografi cihazlarının yaydığı radyasyon miktarı çok düşük olup 0.03 miliraddan daha azdır.Bu miktar herhangi bir kişinin güneş gibi doğal yollar ile çevreden 3-4 günde aldığı radyasyondan daha az olmaktadır.

Hastanemizde bütün bu görüntüleme yöntemleri uygulanabilmektedir. MR (Manyetik Rezonans) veya BT (Bilgisayarlı Tomografi) gibi daha ileri tetkikler gerekirse hekiminiz sizi yönlendirecektir.

 

Teşhis ve Tedavi

 

“Oral Diagnoz ve Radyoloji” bölümü; ağız içi ve dışı tüm görüntüleme teknikleri ile; doğru teşhis ve tedavi uygulamalarına yardımcı olmaktadır. OLDCITYDENT Oral Diagnoz ve Radyoloji bölümünde hastaların kayıtları alındıktan sonra, detaylı ağız içi muayeneleri ayrıntılı olarak yapılmaktadır. Muayene sonrası teşhis için gerekli olan görüntüleme tekniklerinin bir ya da birkaçı kullanılarak uygun olan tedavi planı hazırlanmaktadır.

Copyrights 2015 OLDCITYDENT Sitenin son düzenlenme tarihi: 20.02.2024